Доступність посилання

ТОП новини

США підписали оборонну угоду з ОАЕ


Винищувач F16 прибуває з ОАЕ на авіабазу в Йорданії, ілюстративне фото
Винищувач F16 прибуває з ОАЕ на авіабазу в Йорданії, ілюстративне фото

Сполучені Штати підписали нову угоду про співпрацю в галузі оборони з Об’єднаними Арабськими Еміратами. Ця країна, так само як і інший регіональний партнер США Саудівська Аравія, вважає Іран стратегічним противником, який розпалює конфлікти на Близькому Сході.

Розташована на узбережжі Перської затоки країна сподівається, що адміністрація Трампа контролюватиме явища, які в ОАЕсприймають як сплеск підтримки Тегераном воєнізованих союзників у Сирії, Іраку, Ємені та Лівані, а також мусульман-шиїтів у Бахрейні і в багатій на нафту Східній провінції Саудівської Аравії.

«Президент сподівається співпрацювати ще тісніше для вирішення регіональних конфліктів, які вирували в регіоні занадто довго», – сказав речник Білого дому Шон Спайсер. Він наголосив, що укладена 16 травня угода дозволить Вашингтону надіслати більше військ і техніки в регіон Перської затоки.

Після вступу на посаду президента Трампа його адміністрація вже розширила співробітництво з ОАЕ в протистоянні угрупованню «Аль-Каїда» на Аравійському півострові. США також, за повідомленнями, готуються продати Саудівській Аравії зброї на суму понад 100 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG