Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: справу про рівненську бурштинову мафію передали до суду


Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомляє, що до Печерського райсуду Києва передали кримінальне провадження щодо бурштинової мафії в Рівненській області.

«Досудове слідство про рівненську бурштинову мафію на чолі із екс-заступником обласного прокурора завершено. Справа передана до Печерського суду», – написав Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Коли розпочнеться суд – наразі невідомо.

4 липня 2016 року керівники Генпрокуратури, СБУ та МВС заявили про здійснену на Рівненщині і в Києві спецоперацію з метою ліквідувати злочинну схему незаконного видобутку й реалізації бурштину, до якої були причетні понад три десятки осіб. Кількох із них відразу затримали. Також було здійснено понад сотню обшуків.

Пізніше в ГПУ заявили, що серед підозрюваних – колишній керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області, колишній начальник Дубровицького відділу Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області, колишній працівник управління з боротьби з організованою злочинністю Головного управління УМВС України в Житомирській області, відсторонена від посади слідча слідчого управління Головного управління Нацполіції в Рівненській області.

XS
SM
MD
LG