Доступність посилання

ТОП новини

Жіноча тенісна асоціація критикує рішення організаторів Roland Garros про недопуск Шарапової


Колишня перша ракетка світу росіянка Марія Шарапова
Колишня перша ракетка світу росіянка Марія Шарапова

Жіноча тенісна асоціація (WTA) 17 травня розкритикувала рішення організаторів відкритого чемпіонату Франції (Roland Garros) про відмову в наданні спеціального запрошення (так званої wild card) росіянці Марії Шараповій.

«Немає підстав для будь-якого члена Тенісної антидопінгової програми карати будь-якого гравця поза межами санкцій, викладених в остаточних рішеннях із цього питання», – ідеться в заяві генерального директора WTA Стіва Саймона.

16 травня голова Французької федерації тенісу Бернар Гідечеллі заявив, що російська тенісистка Марія Шарапова через вживання забороненого препарату мельдонію не отримає запрошення на престижний турнір, що стартує 28 травня.

Гідечеллі відзначив, що на wild card може розраховувати гравець, який повертається після травми, але не після застосування допінгу. Він додав, що Шарапова зможе потрапити на Roland Garros, коли у неї буде достатній рейтинг, а за нинішніми показниками вона на турнір не проходить.

30-річна Марія Шарапова повернулася у великий спорт наприкінці квітня після 15-місячної перерви. У 2012 і 2014 роках Шарапова перемагала на відкритому чемпіонаті Франції. Цей турнір, разом із відкритими чемпіонатами Австралії, США та Вімблдоном, належить до найпрестижнішої в світі тенісу серії Grand Slam.

У березні 2016 року на прес-конференції в США російська тенісистка оголосила, що в її допінг-тесті, взятому в січні, були виявлені сліди мельдонію. За словами Шарапової, вона не знала про те, що з січня 2016 року він був внесений до списку заборонених препаратів. У травні того ж року Міжнародна федерація тенісу дискваліфікувала Шарапову на два роки.

XS
SM
MD
LG