Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстріляли контрольний пост «Мар’їнка» – ДПСУ


Контрольний пункт в’їзду та виїзду «Мар’їнка»
Контрольний пункт в’їзду та виїзду «Мар’їнка»

Підтримувані Росією бойовики увечері 17 травня обстріляли позиції контрольного посту «Мар’їнка», де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями Збройних сил України. Про це 18 травня повідомила Державна прикордонна служба України.

«Вогонь вони відкрили близько 21:00 зі стрілецької зброї. Обстріл бойовики вели з боку населеного пункту Олександрівка, що на непідконтрольній території», – ідеться в повідомленні.

У ДПСУ вказують, що потерпілих військових чи прикордонників внаслідок обстрілу немає. «На той час пропускні операції на цьому дорожньому напрямку вже не здійснювалися, тому постраждалих серед цивільних також немає», – уточнюють прикордонники.

У зоні бойових дій 17 травня зазнали поранень п’ятеро українських військовослужбовців, повідомив штаб української воєнної операції на Донбасі. За його даними, підтримувані Росією бойовики 52 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування.

В угрупованні «ДНР» ЗСУ звинуватили в обстрілах околиць Донецька, Горлівки та півдня контрольованої сепаратистами території.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG