Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: під час нападу на акцію ЛГБТ у Харкові постраждали 2 поліцейських


Кадр із відео, на якому видно, як нападники підпалюють прапор ЛГБТ, Харків, 17 травня 2017 року
Кадр із відео, на якому видно, як нападники підпалюють прапор ЛГБТ, Харків, 17 травня 2017 року

Поліція Харкова повідомляє, що внаслідок нападу на акцію представників ЛГБТ-спільноти в місті 17 травня постраждали двоє правоохоронців.

Патрульних доправили до лікарні для надання медичної допомоги. «Лікарі попередньо діагностували у них забиття тім’яної області голови. Наразі стан їхнього здоров’я оцінюють як задовільний», – йдеться в повідомленні.

У Харкові побилися та зірвали акцію ЛГБТ (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

За даними поліції, 17 травня ввечері близько 30 громадян, які ховали свої обличчя, намагалися перешкодити проведенню акції ЛГБТ, нецензурно висловлювалися та погрожували її учасникам. Пізніше почалися сутички, нападники кидали в учасників заходу і поліцейських яйця і зеленку.

Про постраждалих серед учасників акції не повідомляють.

До Шевченківського відділу поліції Харкова доправили чотирьох учасників сутички. Їм можуть висунути обвинувачення у насильстві проти працівника поліції, що передбачає в разі засудження до 5 років тюрми.

Організатори ЛГБТ-акції заявили, що хотіли привернути увагу до гомофобії в суспільстві.

17 травня у світі відзначають Міжнародний день боротьби проти гомофобії і трансфобії у зв’язку з тим, що 17 травня 1990 року гомосексуальність була вилучена з Міжнародної класифікації хвороб.

XS
SM
MD
LG