Доступність посилання

ТОП новини

Караметов про своє затримання в Криму: відпустили через три години і складання протоколу


Сервер Караметов
Сервер Караметов

Затриманий вранці 18 травня в Сімферополі 76-річний активіст національного руху Сервер Караметов повідомив, що російські силовики відпустили його, протримавши близько трьох годин, після складання протоколу. Про це Караметов розповів у коментарі Радіо Свобода.

«Третій рік нам не дають навіть квіти покласти (до Дня пам’яті жертв депортації кримських татар 1944 року – ред.). У нас пам’ятник у Сімферополі – туди теж не пускають третій рік. Як Росія прийшла, взагалі нікуди не пускають. Я встав біля пам’ятника Леніну зі своїм прапором (кримськотатарським – ред.). Потім нас відвезли, і три години тримали, і після протоколу відпустили», – повідомив він.

Сервер Караметов прийшов на площу з кримськотатарським прапором і портретами своїх батьків, які стали жертвами депортації 1944 року.

Вранці 18 травня на центральній площі Сімферополя затримали кількох людей, в тому числі Сервера Караметова.

Пізніше стало відомо, що затриманих у Сімферополі з кримськотатарськими прапорами відпустили, виписавши їм попередження.

На материковій частині України, в анексованому Криму, а також у багатьох країнах світу 18 травня проходять заходи, присвячені пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 1944 року. В цей день згадують трагічні події 1944 року, коли корінний народ Криму вислали за межі півострова. Всього було депортовано понад 200 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG