Доступність посилання

ТОП новини

ВАДА може відновити повноваження антидопінгової агенції Росії


Президент Всесвітньої антидопінгової агенції Крейґ Ріді
Президент Всесвітньої антидопінгової агенції Крейґ Ріді

Всесвітня антидопінгова агенція (ВАДА) може відновити повноваження Російської антидопінгової агенції (РусАДА) після майже дворічної заборони на її діяльність. Про це 18 травня заявив президент ВАДА Крейґ Ріді.

РусАДА була позбавлена права на здійснення контролю над вживанням заборонених препаратів у 2015 році, коли розслідування ВАДА дійшло висновку: ця організація допомагала приховувати позитивні допінгові проби російських спортсменів.

Крейґ Ріді вказав, що Росія вдається до конкретних кроків, щоб очистити свій імідж. Робота РусАДА, за його словами, може відновитися вже в червні, якщо вдасться вирішити кілька «дрібних» питань. Ідеться, зокрема, про надання співробітникам ВАДА доступу до російських спортсменів у так званих «закритих містах».

Росія підвищила шанси на відновлення повноважень своєї антидопінгової агенції після повідомлень, що голова РусАДА, колишня зірка стрибків із жердиною Олена Ісінбаєва піде у відставку 31 травня. Ісінбаєва різко критикували розслідування ВАДА щодо російського допінгу, називаючи його антиросійським сюжетом.

Ісінбаєва не змогла змагатися на Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро разом з усією легкоатлетичною збірною Росії, хоча вона особисто не була причетна до вживання допінгу.

XS
SM
MD
LG