Доступність посилання

ТОП новини

Син судді-кандидата до нового ВСУ навчається в Москві за кошти держави і за направленням МЗС – «Схеми»


Олександр Демяносов, кандидат до нового Верховного суду
Олександр Демяносов, кандидат до нового Верховного суду

Син судді Апеляційного суду Донецької області Олександра Дем’яносова навчається у Московському інституті міжнародних відносин з 2011 року за кошти української держави і за направленням МЗС.

Про цей факт стало відомо під час проходження співбесіди до нового Верховного суду, де Дем’яносов є кандидатом, йдеться у сюжеті програми «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). Під час неї також стало зрозуміло, що син судді вступив на магістратуру після завершення бакалаврату.

Дізнавшись про виш, у якому навчається син конкурсанта, один із членів Вищої кваліфікаційної комісії Сергій Прилипко зазначив, що «це ж специфічний заклад, і ми знаємо, що там шпигунів готують». На запитання члена комісії, чому син судді не перевівся до українського університету, Дем’яносов відповів: «Та там уже закінчить. Закінчуємо. Це його воля».

Громадська рада доброчесності за результатами розгляду справи цього судді зробила висновок про його невідповідність критеріям доброчесності та професійної етики. Серед основних причин: неправдиві відомості у декларації доброчесності; винесення сумнівного рішення на користь підозрюваного, причетного до «ДНР»; приховування майна.

Однак четверо членів комісії до касаційного кримінального суду, де і проходив співбесіду Дем’яносов, попередньо не взяли до уваги негативний висновок Громадської ради доброчесності. Тепер його долю як кандидата до Верховного суду мають уже вирішити усі члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

XS
SM
MD
LG