Доступність посилання

ТОП новини

Мінекономрозвитку: Україна вирішила відновити антидемпінгові мита на імпорт азотних добрив з Росії


Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про відновлення антидемпінгових мит на імпорт в Україну деяких азотних добрив (карбаміду та КАСу) походженням з Російської Федерації.

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, мито у розмірі 31,84% застосовуватиметься до всіх виробників карбаміду та КАСу походження з Росії.

У міністерстві зазначають, що рішення набуває чинності на другий день після публікації в офіційному виданні «Урядовий кур’єр».

У Мінекономрозвитку пояснюють, що результати антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деяких видів азотних добрив російського походженням свідчать про наявність факту демпінгу.

Такий імпорт за демпінговими цінами завдає шкоди українським виробникам хімічних добрив та несе загрозу продовольчій безпеці України, додають у відомстві.

За даними міністерства, Росія є основним постачальником добрив в Україну (80-90% від загального обсягу), імпорт добрив за демпінговими цінами ставить українських аграріїв у небезпечну залежність від їхніх поставок у майбутньому, тому існує необхідність вжиття заходів з диверсифікації поставок добрив.

18 травня уряд також ухвалив проект закону, який визначить нульову ставку мита для ввезення на території України мінеральних добрив азотної групи. Законопроект, зауважують у Мінекономрозвитку, має на меті стимулювати експорт азотних добрив на український ринок, забезпечити високу конкуренцію та не допустити підвищення цін на внутрішньому ринку.

У квітні працівники підприємств, які входять до складу Group DF Дмитра Фірташа, – «Рівнеазоту», Сєвєродонецького об’єднання «Азот» та черкаського ПАТ «Азот» – провели протест. Серед іншого, учасники мітингу закликали владу України запровадити антидемпінгові мита на ввезення російських мінеральних добрив.

XS
SM
MD
LG