Доступність посилання

ТОП новини

Держдума Росії вирішила заслухати директора ФСБ щодо «інформаційної війни»


Державна дума Росії вирішила незабаром провести закрите засідання за участю директора ФСБ Олександра Бортнікова для обговорення втручання американських ЗМІ і міжнародних неурядових організацій у внутрішні справи Росії, яке, на думку декого з російських чиновників, начебто має місце. Відповідне рішення ухвалили 19 травня на пленарному засіданні Держдуми.

Російські депутати обговорили офіційне доручення комітету з інформаційної політики про перевірку діяльності Радіо Свобода, «Голосу Америки» та інших американських медіа у Росії. Промовці звинуватили західні ЗМІ й неурядові організації в «інформаційній війні» проти Росії задля «глобального домінування» США.

Голова комітету російської Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв’язку Леонід Левін звинуватив Радіо Свобода й «Голос Америки» у «залученні до пропаганди і створенні невизначеності під час виборчого процесу у Росії» на парламентських виборах у вересні 2016 року.

Левін заявив, що це була частина ширшої кампанії впливу США, до якої залучені неурядові організації, які у Росії визнають «іноземними агентами».

Директор відділу зв’язків із пресою та громадськістю корпорації Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Джоана Левінсон поширила заяву, в якій мовиться, що медіа-компанія проводить незалежну редакційну політику, дотримуючись принципу чесності та об’єктивності інформації.

17 березня Держдума Росії доручила комітету з інформаційної політики організувати перевірку діяльності російських служб Радіо Свобода, «Голосу Америки», а також CNN на відповідність російському законодавству. Автор цієї ініціативи, депутат від партії «Єдина Росія» Костянтин Затулін, назвав це відповіддю на внесений до Конгресу США законопроект, що надає Міністерству юстиції додаткові повноваження для перевірки російського телеканалу RT на відповідність американським законам.

Як зазначила сенатор від Демократичної партії Джин Шахін, яка запропонувала законопроект, RT координує свою діяльність з російським урядом для поширення неправдивої інформації. Раніше цей телеканал звинуватили у причетності до втручання у вибори президента США.

Медіа-корпорація Радіо Вільна Європа / Свобода ставить своїм завданням поширення цінностей демократії та громадянського суспільства, звертаючись до аудиторії тих країн, у яких свобода преси заборонена чи обмежена владою або поки не стала нормою життя суспільства. Московське бюро Радіо Свобода працює від 1991 року.

XS
SM
MD
LG