Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко: подання ГПУ щодо Лозового є розправою за політичну позицію Радикальної партії


Андрій Лозовий
Андрій Лозовий

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що підготовлене подання про зняття депутатської недоторканності з його однопартійця Андрія Лозового є розправою за політичну позицію Радикальної партії.

«Подання Луценка на Лозового – це розправа за нашу політичну позицію! Це однозначно політичне замовлення і імітація боротьби з корупцією замість реальної боротьби… Спроба дискредитувати нашу команду вигаданими справами», – написав Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Генеральний прокурор Юрій Луценко сьогодні повідомив, що у ході перевірки електронних декларацій підготовлені подання до Верховної Ради щодо зняття депутатської недоторканності з народного депутата від депутатської групи «Відродження» Геннадія Бобова, депутата від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея та депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового.

За даними Луценка, подання стосовно Лозового підготували за статтею 212 (ухилення від сплати податків) і статтею 368(2) (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

У жовтні 2016 року завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище: президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців. Відповідно до процедури, подання про зняття депутатської недоторканності до Верховної Ради вносить генпрокурор.

XS
SM
MD
LG