Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України перевіряє інформацію про затримання в Криму 18 травня – Беца


Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про затримання 18 травня в Криму. Про це в коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії заявила речниця українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца.

«Ми перевіряємо цю інформацію. Але через те що в нас немає там (у Криму – ред.) консульських або дипломатичних представництв, ми діємо через журналістів, правозахисників і міжнародні організації, які можуть дистанційно отримувати інформацію, тому це (перевірка – ред.) може зайняти певний час», – зазначила Беца .

Вранці 18 травня в Сімферополі затримали кількох людей з кримськотатарськими прапорами. Пізніше російська поліція Бахчисарая затримала п'ять машин з молодими людьми, які їхали з кримськотатарськими прапорами, на водіїв автомобілів склали протоколи.

На материковій частині України, в анексовному Криму, а також у багатьох країнах світу 18 травня відбулись заходи, присвячені пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу 1944 року. У цей день згадують трагічні події 1944 року, коли корінний народ Криму вислали за межі півострова. Загалом було депортовано понад 200 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG