Доступність посилання

ТОП новини

Екс-директор ФБР Комі свідчитиме в комітеті з розвідки Сенату щодо втручання Росії у вибори в США


Джеймс Комі
Джеймс Комі

Звільнений минулого тижня президентом США директор ФБР Джеймс Комі дасть свідчення комітетові Сенату з розвідки щодо втручання Росії у вибори в США, повідомили законодавці 19 травня. Наразі дати виступу Комі немає, але, найімовірніше, це відбудеться наступного місяця, зазначили в комітеті.

«Комі заслуговує на можливість розповісти свою історію. Більше того, американський народ заслуговує на те, щоб його почути», – заявив заступник голови комітет із розвідки Сенату США, демократ Марк Ворнер.

Дональд Трамп 9 травня звільнив голову ФБР США Джеймса Комі, який очолював розслідування можливого втручання Росії у передвиборчу кампанію у США.

ЗМІ повідомили, що буцімто Трамп просив Комі відмовитися від розслідування зв’язків із Росією колишнього радника президента з питань нацбезпеки Майкла Флінна. Водночас напередодні сам Трамп в коментарі телеканалу CNN спростував «прохання» до директора ФБР припинити слідство щодо зв’язків із Росією.

19 травня видання The New York Times з посиланням на власне джерело повідомило, що Дональд Трамп під час зустрічі з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Білому домі 10 травня пояснив, що звільнив директора ФБР Джеймса Комі, бо вважав його «божевільним».

XS
SM
MD
LG