Доступність посилання

ТОП новини

Король Саудівської Аравії очікує від візиту Трампа до країни посилення глобальної безпеки


Король Саудівської Аравії Салман зустрічає президента США Дональда Трампа в Ер-Ріяді, 20 травня 2017 року
Король Саудівської Аравії Салман зустрічає президента США Дональда Трампа в Ер-Ріяді, 20 травня 2017 року

Король Саудівської Аравії Салман бін Абделазіз ас-Сауд висловив сподівання, що візит президента США Дональда Трампа до королівства зміцнить співпрацю між двома країнами і допоможе зміцнити глобальну безпеку.

«Пане президенте, ваш візит зміцнить наше стратегічне співробітництво, призведе до глобальної безпеки і стабільності», – йдеться у вітальному слові короля на сторінці у Twitter з нагоди візиту Трампа в рамках його першої закордонної поїздки на посаді президента.

Пізніше король Салман вручив Трампові медаль короля Абдулазіза за «його прагнення підвищити безпеку і стабільність в регіоні і в усьому світі».

Очікується, що під час візиту Трампа будуть підписані багатомільярдні контракти між Сполученими Штатами і Саудівською Аравією.

21 травня президент США виступить з промовою на регіональному саміті в Ер-Ріяді, присвяченому головним чином боротьбі з екстремістськими угрупованнями.

Двосторонні відносини були напруженими через зближення колишнього президента Барака Обами з Іраном – регіональним конкурентом Саудівській Аравії.

Після відвідин Саудівської Аравії Трамп планує вирушити до Ізраїлю, Італії, Ватикана та Брюсселя.

XS
SM
MD
LG