Доступність посилання

ТОП новини

В районі Донецького аеропорту відновилися бойові дії – речник Міноборони


Руїни Донецького аеропорту
Руїни Донецького аеропорту

Відновилися бойові дії в районі Донецького аеропорту. Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, також учора біля Авдіївки відбулося 9 бойових зіткнень українських Збройних сил з підтримуваними Росією бойовиками, що є абсолютним рекордом за день на всій лінії зіткнення в цьому районі. У результаті бойових дій по позиціях Збройних сил України було випущено близько 110 мін та снарядів. Як зазначив Мотузяник, всього на Донецькому напрямку бойовики здійснили 22 обстріли, 16 з яких із мінометів та артилерії.

Речник Міноборони з питань АТО також повідомив, що на Луганському напрямку минулої доби бойовики обстріляли українські позиції із гармат калібру 152 міліметри, на Маріупольському напрямку, незважаючи на загальне зменшення збройних інцидентів, кожен другий обстріл бойовики вели із мінометної зброї.

Прес-центру штабу української воєнної операції на сході України вранці 21 травня повідомляв, що за минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі поранені семеро українських військовослужбовців. Загалом бойовики 48 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування.

В угрупованні «ДНР» повідомляють про 40 випадків порушення режиму тиші з боку Збройних сил України протягом минулої доби, в угрупованні «ЛНР» повідомляють про вісім випадків порушення режиму тиші українськими силовиками. Також на сайтах сепаратистів уточнюють, що минулої доби загинув один бойовик «ДНР» і двоє цивільних.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG