Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: владна партія повернула президента Ердогана на посаду голови


Реджеп Тайїп Ердоган (на фото) знову очолив Партію справедливості і розвитку
Реджеп Тайїп Ердоган (на фото) знову очолив Партію справедливості і розвитку

Владна в Туреччині Партія справедливості і розвитку повернула на посаду голови партії президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана.

На виборах на з’їзді партії у столиці Анкарі він був єдиним безальтернативним кандидатом на цю посаду і отримав понад 95 відсотків голосів делегатів.

Реджеп Тайїп Ердоган, який заснував Партію справедливості і розвитку 2001 року і невдовзі привів її до перемоги на парламентських виборах, незмінно керував партією, доки не мусив формально відмовитися від членства в партії три роки тому, коли був обраний президентом Туреччини. Його замінив на посаді голови партії тодішній прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу, а рік тому – новопризначений прем’єр Біналі Йилдирим.

Але за результатами референдуму 16 квітня, який схвалив запропоновані Ердоганом зміни до Конституції, президент Туреччини отримає вкрай широкі повноваження після наступних президентських і парламентських виборів 2019 року. Одна зі змін уже набула чинності: тепер президент має право бути членом партії чи й партійним керівником.

XS
SM
MD
LG