Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані бойовики здійснили низку нападів, загинули понад 20 людей, викрадена іноземка


Провінція Забуль і її центр Калат на мапі Афганістану. Білим кружечком позначена столиця Кабул
Провінція Забуль і її центр Калат на мапі Афганістану. Білим кружечком позначена столиця Кабул

В Афганістані бойовики здійснили низку нападів у різних місцях країни, внаслідок чого загинули понад два десятки людей, зокрема громадянка Німеччини, і була викрадена громадянка Фінляндії, повідомили представники влади.

Зокрема, не менш ніж 20 афганських силовиків загинули внаслідок вочевидь скоординованих нападів на кілька блокпостів на півдні Афганістану, у районі Шах-Джой провінції Забуль. Як повідомив речник губернатора провінції Ґуль-Іслам Сеяль, унаслідок цих сутичок, що почалися ще в суботу пізно ввечері, також поранені принаймні 10 силовиків.

За словами речника, відповідальність за ці напади взяло на себе екстремістське угруповання «Талібан». Таліби також обстріляли з мінометів Калат, головне місто провінції Забуль.

Тим часом стало відомо, що внаслідок нападу невідомих на готель у центрі столиці Кабула, що належить шведській гуманітарній організації, загинула громадянка Німеччини і охоронець-афганець, а громадянку Фінляндії, що теж перебувала там, викрали.

Відповідальності за цей напад іще ніхто на себе не взяв.

У Фінляндії підтвердили дані про викрадення громадянки країни й заявили, що вимагають негайно звільнити її.

Працівники гуманітарних організацій в Афганістані дедалі частіше стають об’єктами нападів по всій країні, особливо ж у Кабулі.

Нинішні напади сталися в час, коли рух «Талібан» почав наприкінці квітня традиційний щорічний «весняний наступ» по всій країні.

XS
SM
MD
LG