Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: ГПУ звернулася до суду щодо заочного засудження Азарова і Ставицького


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральна прокуратура України подала клопотання до Печерського районного суду Києва про дозвіл на заочну форму засудження колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова та екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час міжнародного круглого столу в Києві 22 травня.

«Щодо Азарова ми закінчили розслідування і передали до Печерського суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження. Те саме стосується і Ставицького – ми закінчили розслідування і чекаємо від суду відповідного дозволу на заочне засудження», – сказав Луценко.

Він також зазначив, що справу щодо екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка може бути направлено в суд до осені. Луценко також вказав, що розслідування у справах бізнесмена, соратника екс-президента Віктора Януковича Сергія Курченка, а також екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка завершать в найближчі тижні, а щодо екс-голови Національного банку України, колишнього першого віце-прем’єра Сергія Арбузова – наступного місяця.

Віктор Янукович, Микола Азаров та інші проросійські чиновники втекли з України до Росії у лютому 2014 року після масових протестів на Майдані в Києві та інших українських містах.

Генпрокуратура України розслідує кримінальні справи, порушені проти них, переважно через зловживання державною владою, щодо масових убивств на Майдані, корупцію тощо.

XS
SM
MD
LG