Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: безвіз для українців повноцінно запрацює після півночі 12 червня


У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що безвізовий режим для короткотермінового перебування в країнах шенгенської зони повноцінно запрацює після півночі 12 червня.

«Рішення опубліковано. Набрання чинності 11 червня 2017 року. Безвіз – о 00:01 12 червня 2017 року», – написала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

В Офіційному журналі Європейського союзу 22 травня оприлюднено законодавчий акт, яким для українців запроваджується безвізовий режим. Це рішення про введення безвізового режиму між ЄС та Україною набере чинності на 20-й день після дня оприлюднення.

Рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. 17 травня відбулася церемонія підписання цього рішення.

Угода про лібералізацію візового режиму поширюватиметься на всі країни ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також діятиме в країнах шенгенського простору, що не входять у ЄС: Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії. Для безвізових поїздок громадянам України необхідно отримати біометричний паспорт.

XS
SM
MD
LG