Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: у справі щодо «Укртелекому» суд дозволив спецрозслідування стосовно Януковича і Колобова


Віктор Янукович
Віктор Янукович

У Генеральній прокуратурі заявляють, що суд надав дозвіл на здійснення спеціального розслідування стосовно колишнього президента України Віктора Януковича і колишнього міністра фінансів Юрія Колобова у справі щодо «Укртелекому».

Як повідомляє речниця генпрокурора Лариса Сарган, рішення суду про дозвіл на заочне розслідування щодо екс-прем’єра Миколи Азарова і колишнього першого віце-прем’єра Сергія Арбузова очікується найближчим часом.

За її словами, після отримання дозволів суду провадження буде скероване до суду.

Генпрокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо невиконання покупцем пакета акцій компанії «Укртелеком» умов приватизації, незаконного виділення з держбюджету 220 мільйонів гривень та приватизації 92,7906% державного пакета акцій «Укртелекому» за заниженою вартістю.

«У провадженні доведено заниження вартості пакету акцій «Укртелекому» на 1,6 мільярда гривень, підтверджено незаконне виділення з державного бюджету України 220 мільйонів гривень, у зв’язку з чим повідомлено про підозру Януковичу, Азарову, Колобову, Арбузову», – написала Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Підозрювані екс-чиновники відкидають звинувачення прокуратури.

На приватизаційному конкурсу у 2011 році було продано 92,791% статутного капіталу ВАТ «Укртелеком», які викупила компанія «ЕСУ», заплативши 10,57 мільярда гривень. У 2013 році холдинг українського бізнесмена Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент» завершив угоду з придбання 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited, якій належить 100% «ЕСУ».

XS
SM
MD
LG