Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі підтвердили поїздку Путіна в Париж 29 травня


Серед тем розмови Емманюеля Макрона і Володимира Путіна будуть конфлікти в Україні й Сирії, повідомляють у Кремлі
Серед тем розмови Емманюеля Макрона і Володимира Путіна будуть конфлікти в Україні й Сирії, повідомляють у Кремлі

Прес-служба президента Росії Володимира Путіна підтверджує його намір зустрітися з президентом Франції Емманюелем Макроном у Парижі 29 травня.

22 травня французькі офіційні особи повідомили, що Макрон прийме Путіна у палаці Версаль біля столиці Франції.

За даними Кремля, президенти відкриють у Версалі виставку, присвячену 300-річчю поїздки Петра I до Франції – «першого візиту російського монарха, що поклав початок стійким зв’язкам» між Францією і Росією.

Серед тем розмови Макрона і Путіна будуть конфлікти в Україні й Сирії, повідомляють у Кремлі.

«У ході переговорів на найвищому рівні планується обговорити стан і перспективи розвитку російсько-французьких відносин в політичній, торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах. Відбудеться також обмін думками з актуальних міжнародних і регіональних питань, перш за все з координації зусиль у боротьбі з тероризмом і врегулювання криз у Сирії і в Україні», – йдеться в повідомленні Кремля.

Минулого тижня Путін і Макрон телефоном обговорювали конфлікти в Україні і Сирії.

Макрон став президентом за підсумками виборів 7 травня. У другому турі він переміг лідерку крайніх правих Марін Ле Пен, яка висловлювала захоплення Путіним і виступала проти санкцій щодо Росії через її дії в Україні.

Вибори у Франції відбувалися на тлі занепокоєння через можливе втручання Росії після того, як розвідслужби США заявили, що Путін наказав здійснити хакерські напади, щоб втрутитися в кампанію з виборів президента 2016 року.

XS
SM
MD
LG