Доступність посилання

ТОП новини

Екс-директор ФБР відклав одну із зустрічей у Конгресі на тему втручання Росії у вибори в США


Джеймс Комі
Джеймс Комі

Колишній директор ФБР Джеймс Комі вирішив відкласти свою появу у комітеті з нагляду Палати представників Конгресу США, заплановану на 24 травня. Про це у понеділок повідомив голова комітету, республіканець Джейсон Чаффец. За його словами, Комі «хоче поговорити зі спеціальним радником (із розслідування імовірних зв’язків між Росією і представниками виборчої кампанії президента Дональда Трампа в 2016 році Робертом Мюллером – ред.) перед публічними свідченнями».

Про нову дату слухань наразі не повідомляється.

Дональд Трамп 9 травня звільнив голову ФБР США Джеймса Комі, який очолював розслідування можливого втручання Росії у передвиборчу кампанію у США.

ЗМІ повідомили, що буцімто Трамп просив Комі відмовитися від розслідування зв’язків із Росією колишнього радника президента з питань нацбезпеки Майкла Флінна. Водночас сам Трамп спростував таке «прохання» до директора ФБР.

Голова комітету з нагляду Палати представників Конгресу США попросив ФБР передати документи і записи, що стосуються контактів Комі і Трампа. Чаффец сказав, що комітет з’ясовує, чи намагався Трамп вплинути на ФБР або перешкоджати його розслідуванню.

Комі погодився дати свідчення комітетові Сенату з розвідки, дату яких буде визначено після 29 травня, коли у США – День поминання загиблих у всіх війнах американців.

XS
SM
MD
LG