Доступність посилання

ТОП новини

Поліція поки не надає дані про загиблих і постраждалих під час вибуху в Манчестері – консули


Британська поліція оточила територію довкола «Манчестер Арени», 23 травня 2017 року
Британська поліція оточила територію довкола «Манчестер Арени», 23 травня 2017 року

У консульській службі МЗС України у вівторок повідомили, що поліція британського Манчестера поки не оприлюднює дані про загиблих і постраждалих під час атаки, що сталася минулої ночі. Про це йдеться у повідомленні консульства у Twitter.

Раніше дипломати повідомили, що намагаються з’ясувати, чи є українці серед постраждалих через вибух, в результаті якого є загиблі та поранені.

Вранці у Лондоні урядовці мають провести екстрену нараду з питань безпеки. Наразі відомо, що політичні партії Великобританії у зв’язку з подіями у Манчестері погодилися призупинити свою агітаційну кампанію до парламентських виборів, призначених на 8 червня.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін пише у Twitter, що вони з прем’єром Терезою Мей домовились про призупинення кампанії з виборів 8 червня

За останніми даними поліції, щонайменше 19 людей загинули і близько 60 людей були поранені в результаті вибуху на території концертного комплексу «Манчестер Арена» в однойменному британському місті минулої ночі. Вибух прогримів після концерту американської поп-зірки Аріани Гранде. Місцева поліція працює над розслідуванням вибуху разом із силовиками по боротьбі з тероризмом і розвідниками.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей назвала вибух «жахливим терористичним актом». Втім офіційно від влади подія наразі не кваліфікована як теракт. Якщо вибух таки визнають терактом, це буде найбільшим нападом у Великобританії, відколи через атаки на громадському транспорті Лондона з боку чотирьох британських мусульман в липні 2005 року загинули 52 людини.

XS
SM
MD
LG