Доступність посилання

ТОП новини

Росія: керівника театру «Гоголь-центр» відвезли на допит (трансляція)


У Росії художнього керівника московського театру «Гоголь-центр» Кирила Серебренникова відвезли на допит.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, це сталося 23 травня, після обшуку у квартирі режисера.

Співробітники «Гоголь-центру» закликали всіх «небайдужих» зібратися біля тетру.

Сам Кирило Серебренников заявив, що шокований.

«Я шокований і заскочений», – заявив Серебренников, якого цитує телеканал «Дождь».

Раніше Слідчий комітет Росії повідомив, що обшуки у квартирі Кирила Серебренникова і «Гоголь-центрі» пройшли у рамках справи про розкрадання бюджетних коштів у 2014 році. У російському відомстві заявили, що йдеться про розкрадання близько 200 мільйонів рублів, виділених некомерційної організації «Сьома студія».

Видання «Медуза», своєю чергою, з посиланням на постанову про проведення обшуку у квартирі Серебренникова повідомляє, що дії слідчих пов’язані зі справою про шахрайство, порушеною у 2015 році. Йдеться нібито про 66,5 мільйонів рублів, які департамент культури Москви виділив на проект режисера «Платформа» для популяризації культури.

Раніше голова департаменту культури Москви Олександр Кибовський заявив, що заборгованість «Гоголь-центру» перед різними організаціями становить близько 80 мільйонів рублів, повідомляє ТАСС. Однак потім повідомив, що у відомства немає ніяких претензій до театру.

Розповідаючи про обшуки, піар-директор «Гоголь-центру» Ніка Груздєва повідомила, що акторів замкнули у великій залі і вилучили у них телефони. За даними РБК, обшуки проводять співробітники Слідчого комітету під прикриттям ФСБ.

XS
SM
MD
LG