Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім пропонує значно скоротити міжнародні видатки – проект бюджету


Видатки на американську дипломатію і закордонну допомогу США будуть скорочені майже на третину, а військові витрати зростуть, йдеться у проекті бюджету на 2018 рік у сумі 4,1 трильйона доларів, запропонованому адміністрацією президента Дональда Трампа.

Пропозиції, оприлюднені Білим домом 23 травня, мусять бути схвалені Конгресом, члени якого висловлювали серйозне занепокоєння щодо таких планів.

У проекті бюджету рівень видатків на Державний департамент і Агентство міжнародного розвитку – ключові інституції США щодо міжнародної допомоги і розвитку – встановлюється на рівні 37,6 мільярда доларів. У нинішньому фіскальному році вони становлять 54,9 мільярда доларів.

Передбачене 10-відсоткове підвищення видатків на Міністерство оборони США та військові програми.

У планах – значне скорочення видатків на міжнародні програми здоров’я, освіти, культури і щодо зміни клімату.

У проекті також ідеться про скорочення на 44% фінансування міжнародних організацій.

Проект бюджету США на 2018 рік передбачає і скорочення видатків на 8,4% на Наглядову раду міжнародного мовлення, федеральну агенцію, яка займається діяльністю іномовлення. Йдеться зокрема про Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, «Голос Америки» і «Радіо Вільна Азія».

Згідно з Конституцією США, Конгрес має кінцеве слово в ухваленні бюджету, що означає місяці суперечок між Білим домом і законодавцями.

Конгрес має ухвалити законопроект щодо витрат до 30 вересня, кінця фінансового року.

XS
SM
MD
LG