Доступність посилання

ТОП новини

Китай закликає відновити переговори з КНДР і відмовитись від санкцій


Посол Китаю в ООН Лю Цзєї
Посол Китаю в ООН Лю Цзєї

Китай закликав до відновлення переговорів з Північною Кореєю і відкинув спроби Сполучених Штатів та їхніх союзників запровадити суворіші санкції Ради безпеки ООН щодо Пхеньяна через ракетні та ядерні випробування.

«Необхідність діалогу дуже сильна. Немає причин, через які діалог неможливий в нинішній ситуації. Це потребує політичної волі», – сказав журналістам в Нью-Йорку посол Китаю в ООН Лю Цзєї.

За його словами, кожен крок на шляху до послаблення напруженості на Корейському півострові має бути досягнуто через діалог.

Китай є головним торговельним партнером та союзником Пхеньяна і має право вето щодо резолюцій Ради безпеки ООН.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що переговорів не буде доти, доки Північна Корея не припинить свої ядерні випробування.

Сполучені Штати, Франція і Великобританія закликали Раду безпеки посилити і, можливо, збільшити санкції щодо Пхеньяна у відповідь на низку випробувань балістичних ракет цього року, останнє з яких було здійснене 21 травня.

Тим часом посол ООН в Китаї сказав, що його країна спочатку хоче побачити повну реалізацію тих шести резолюцій ООН про санкції, які вже були ухвалені стосовно Північної Кореї.

XS
SM
MD
LG