Доступність посилання

ТОП новини

Засідання контактної групи почалося в Мінську – Оліфер


Українська сторона на цій зустрічі наполягатиме на погодженні дати для звільнення заручників
Українська сторона на цій зустрічі наполягатиме на погодженні дати для звільнення заручників

Засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі розпочалося 24 травня в білоруському Мінську, повідомила речниця представника України у групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Як заявила раніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, українська сторона на цій зустрічі наполягатиме на підбитті підсумків верифікації осіб, які вчинили злочини проти України, і погодженні дати для звільнення заручників.

За останніми даними української сторони, на окупованій частині Донбасу перебуває 127 українських заручників.

Звільнення заручників є одним із пунктів мінських домовленостей.

Попередня зустріч контактної групи в Мінську відбулася 15 травня.

Тоді Ірина Геращенко повідомила, що підтримувані Росією бойовики погодилися внести вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, ув’язненого угрупованням «ДНР», до списку заручників, яких можуть звільнити.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на лютий 2017 року на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,9 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG