Доступність посилання

ТОП новини

У Британії повідомили про розслідування щодо «мережі» нападників після вибуху в Манчестері


Під час одного з обшуків у Манчестері: слідчий зі знайденим підручником хімії, 24 травня 2017 року
Під час одного з обшуків у Манчестері: слідчий зі знайденим підручником хімії, 24 травня 2017 року

Поліція у Великій Британії заявила, що розслідує цілу мережу підозрюваних нападників, що влаштувала вибух у місті Манчестері в понеділок, який забрав життя 22 людей.

Як повідомив начальник поліції регіону Великого Манчестера Іян Гопкінз, нині поліція здійснює масові обшуки по всьому регіоні.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Амбер Радд раніше заявила, що напад у Манчестері був «складніше організований, ніж деякі з попередніх нападів», і що «можливо – ймовірно, – що нападник діяв не наодинці».

За словами міністра, підозрюваний нападник-смертник, якого поліція визначила як 22-річного уродженця Британії лівійського походження Салмана Абеді, нещодавно повернувся з Лівії.

У зв’язку з нападом уже затримали чотирьох людей. За деякими повідомленнями, серед затриманих – брат підозрюваного нападника.

Відповідальність за вибух, влаштований смертником у Манчестері у Великій Британії в понеділок пізно ввечері в концертному залі після поп-концерту, взяло на себе угруповання «Ісламська держава». Внаслідок вибуху загинули 22 людини, поранені ще 59. Серед жертв і поранених – багато молоді й дітей.

XS
SM
MD
LG