Доступність посилання

ТОП новини

Двоє військових поранені через бойові дії минулої доби на Донбасі – штаб


У результаті бойових дій минулої доби двоє військовослужбовців Збройних сил України були поранені, повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у Facebook.

«Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною, з ознаками часткового її загострення на окремих ділянках лінії зіткнення. Минулої доби противник 50 разів відкривав вогонь по українських воїнах, неодноразово використовуючи й важке артилерійське озброєння, застосування якого суворо заборонене Мінськими домовленостями», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, найбільше обстрілів напередодні було на приморському напрямку – 27.

«Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики вчора ввечері знову двічі били по наших позиціях з РСЗВ «Град». Зокрема, ворожі реактивні снаряди вкотре влучили й по житловому кварталу, що розташований на південній околиці цього населеного пункту. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Втім, в декількох приватних будинках пошкоджені дахи й вікна», – повідомили у штабі.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових у обстрілі напередодні ввечері Горлівки. За даними донецьких бойовиків, поранень зазнала літня місцева жителька.

Водночас в угрупованні «ЛНР» станом на 6:30 четверга не надають інформації про останні години на захоплених луганськими бойовиками територіях.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, що мало почати діяти з 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG