Доступність посилання

ТОП новини

Савченко заявляє, що Мін’юст не реєструє її нову партію


Мін’юст не зареєстрував нову партію Савченко (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Народний депутат України Надія Савченко заявляє, що Міністерство юстиції України не реєструє її нову політичну партію. Про це вона сказала 25 травня в Києві.

25 травня, у річницю свого звільнення, народний депутат Надія Савченко мала презентувати свою нову політичну силу, «Громадсько-політичну платформу Надії Савченко», але заявила, що Міністерство юстиції України її не перереєструвало.

За словами Савченко, якихось зауважень чи пояснень у міністерстві не надали. Вона оголосила про намір оскаржувати це рішення в суді.

Міністерство юстиції на даний час не коментувало цієї заяви. На телефонні дзвінки Радіо Свобода в Мін’юсті не відповіли.

Відсутність реєстрації не дасть змоги партії Савченко брати участь у майбутніх виборах і зашкодить її шансам на президентських виборах 2019 року.

Надія Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва 25 травня 2016 року в рамках обміну. Того дня у Кремлі повідомили, що російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки «на прохання родичів» загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко.

Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані в 2015 році у зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини.

XS
SM
MD
LG