Доступність посилання

ТОП новини

Трамп назвав атаки у Манчестері варварством


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп називає напад у британському Манчестері «варварством і жорстокою атакою проти цивільних». 25 травня, під час виступу у штаб-квартирі НАТО він висловив підтримку прем’єр-міністру Великої Британії Терезі Мей.

«Нещодавні напади у Манчестері демонструють велике зло тероризму, з яким ми зіштовхнулися. Невинні маленькі дівчатка і багато інших були жахливо вбиті і важко поранені на концерті. Всі люди, які люблять життя мусять об’єднатися у боротьбі, усунути ці вбивства й екстремізм. Лузери – вони і є лузери», – зазначив Дональд Трамп, звертаючись до Терези Мей.

Вибух на території «Манчестер Арени» в однойменному британському місті прогримів в ніч на 23 травня. Це сталося після концерту американської співачки Аріани Гранде. Унаслідок вибуху 22 людини загинули, ще 59 були поранені. Серед загиблих була 8-річна дівчинка, подружжя з Польщі і щонайменше шестеро підлітків.

Смертника, який влаштував вибух, ідентифікували як 22-річного уродженця Британії, лівійця за походженням Салмана Абеді. Серед затриманих раніше у справі –два його брати і батько. Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за вибух.

XS
SM
MD
LG