Доступність посилання

ТОП новини

Матіос: суд арештував останнього із затриманих 24 травня екс-податківця


Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що суд арештував останнього із затриманих 24 травня у рамках спецоперації колишнього податківця.

Як повідомив Матіос на своїй сторінці в Facebook, суд обрав а екс-чиновнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 10 мільйона гривень.

Раніше сьогодні у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що суди обрали для 11 податківців часів президентства Віктора Януковича запобіжні заходи у формі тримання під вартою з можливістю внесення застави від 3 до 150 мільйонів гривень, 7 підозрюваних – звільнені із зали суду із носінням електронного браслету із заставами від 990 тисяч до 15 мільйонів гривень, а ще 4 підозрюваних звільнені під особисте зобов’язання.

Вранці 24 травня головний військовий прокурор і міністр внутрішніх справ України заявили про викриття мережі ухилення від сплати податків, заснованої податківцями в час правління екс-президента Віктора Януковича. Як повідомили Анатолій Матіос і Арсен Аваков, були проведені понад 450 обшуків у 15 областях і затримані 25 екс-керівників податкових органів у справі про завдання державі збитків у 97 мільярдів гривень. За словами силовиків, затриманих авіатранспортом доправляли до Києва, де Печерський райсуд мав обрати їм запобіжний захід. Провадження відкрили за статтями участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем.

XS
SM
MD
LG