Доступність посилання

ТОП новини

Зять Трампа Кушнер обговорював секретний канал зв'язку з Кремлем – американські ЗМІ


Джаред Кушнер
Джаред Кушнер

Зять президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер після виборів пропонував створити канал для секретного зв'язку між командою Трампа та Кремлем – про це повідомляє The Washington Post з посиланням на американських чиновників. Цю пропозицію Кушнер, за даними видання, обговорював на зустрічі з послом Росії в США Сергієм Кисляком 1 або 2 грудня 2016 року у Нью-Йорку.

Ішлося про можливість використовувати російські дипломатичні засоби в США для такого зв'язку, пише видання. На зустрічі також був присутній Майкл Флінн, який згодом став першим радником з національної безпеки Дональда Трампа, а ще пізніше пішов у відставку через звинувачення у зв'язках з Росією.

Reuters, також з посиланням на анонімних чиновників, підтверджує, що Кушнер, Кисляк і Флінн обговорили створення секретного каналу зв'язку між Трампом і президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляло раніше Радіо Свобода, ФБР уже перевіряє Джареда Кушнера через зустріч з російським послом Сергієм Кисляком та головою російського державного «Внєшекономбанку» у грудні 2016 року. Увага ФБР до Кушнера, який є старшим радником Трампа і одружений на його донці Іванці, не означає, що слідчі підозрюють його у скоєнні злочину чи мають намір його звинуватити, повідомляють ЗМІ.

ФБР, кілька комітетів Конгресу і спеціальний радник, призначений Міністерством юстиції, досліджують заяви про втручання Росії у вибори в США в 2016 році і можливі зв’язки між командою Трампа і Росією. Кушнер – єдиний чинний посадовець Білого дому, дії якого детально аналізують.

XS
SM
MD
LG