Доступність посилання

ТОП новини

G7 готова в разі потреби запровадити нові санкції проти Росії – рішення саміту


Робочий ланч «Групи семи», Таорміна, Італія, 27 травня 2017 року
Робочий ланч «Групи семи», Таорміна, Італія, 27 травня 2017 року

Лідери «Групи семи» (G7) висловили готовність запровадити нові санкції проти Росії, якщо вона, як і раніше, не виконуватиме своїх зобов'язань щодо України в рамках мінського процесу. Про це ідеться у фінальному комюніке саміту, що тривав останні два дні в місті Таорміна в італійській Сицилії.

«Санкції можуть бути згорнуті, якщо Росія виконає свої зобов’язання, але ми також готові вживати додаткові заходи для збільшення фінансових втрат Росії, якщо її дії вимагатимуть цього», – йдеться в комюніке.

Раніше президент Європейської ради Дональд Туск закликав лідерів країн «Групи семи» зберегти санкції проти Росії через її агресію в Україні, заявивши, що з моменту останнього саміту G7 в Японії світ «не побачив нічого, що виправдало б зміну політики санкцій щодо Росії».

Президент України Петро Порошенко у другий день саміту закликав лідерів G7 «не дати Москві жодних шансів на продовження своєї агресивної політики стосовно України».

Від 2014 року ЄС і США запровадили санкції проти Росії за анексію Криму і дії Москви на сході України, де внаслідок конфлікту між підтримуваними Росією бойовиками і українськими урядовими військами, за даними ООН, загинули понад 9,9 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG