Доступність посилання

ТОП новини

Меркель закликає європейців взяти Європу «у свої руки»


Анґела Меркель та інші учасники саміту G7 у Таорміні (Італія)
Анґела Меркель та інші учасники саміту G7 у Таорміні (Італія)

Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликала європейців до більшого єднання на тлі неоднозначного підсумку саміту «Групи семи» (G7). Як повідомляє Deutsche Welle, промовляючи в Мюнхені у неділю, 28 травня, Меркель наголосила на серйозних розбіжностях у поглядах Євросоюзу таСполучених Штатів Америки за президента Дональда Трампа.

«Часи, коли ми могли цілковито покластися одне на одного, минули. В останні дні я чітко це зрозуміла», – цитує інформаційна агенція Reuters Анґелу Меркель, яка виступала в рамках передвиборчої кампанії на святі у столиці Баварії. Тому канцлерка звернулася до мешканців ЄС із закликом взяти долю Європи «у власні руки», додає агентство новин dpa.

Напередодні у заключній декларації саміту G7 із семи найбільш економічно розвинутих країн усі, крім США, наголосили на важливості втілення у життя кліматичної угоди – зобов’язань, взятих на себе у Парижі. «Нас було шестеро проти одного», – зазначила тоді Меркель щодо непорозуміння світових лідерів із Дональдом Трампом.

Раніше Дональд Трамп під час своєї виборчої кампанії назвав прогнози вчених щодо загрозливої зміни клімату Землі «дурисвітством», а також висловлював думку, що США слід вийти з Паризької угоди, – але, як зауважив його головний радник з економічних питань Ґері Кон, «погляди президента впродовж останнього часу зазнали змін».

У своєму twitter 27 травня Трамп заявив, що він зробить остаточне рішення щодо Паризької угоди наступного тижня.

XS
SM
MD
LG