Доступність посилання

ТОП новини

США розглядають заборону перевозити ноутбуки в салонах літаків


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністр внутрішньої безпеки США Джон Келлі заявив, що має намір «підняти планку» безпеки авіакомпаній і, можливо, заборонити використання ноутбуків у салонах літаків на всіх польотах.

Келлі сказав в інтерв’ю телеканалові Fox News Sunday 28 травня, що додаткові заходи безпеки можуть включати суворіший відбір предметів, що перевозяться, щоб інспектори служби безпеки на транспорті могли виявляти підозрілі предмети в багажі.

«Це те, чим терористи одержимі, на ідеї збити літак у польоті, особливо якщо цей перевізник прямує до США, і особливо якщо він заповнений пасажирами зі США», – заявив міністр.

Келлі повідомив, що Адміністрація безпеки на транспорті вже почала випробовувати деякі нові процедури в окремих аеропортах, вимагаючи, щоб пасажири показували предмети з ручного багажу окремо.

Коли його запитали, чи буде уряд поширювати такі заходи по всій країні, Келлі відповів: «Ми можемо і, ймовірно, будемо».

У березні уряд США наклав обмеження на провезення великих електронних пристроїв у кабінах літаків на рейсах до США з 10 аеропортів у низці переважно близькосхідних країн світу, включаючи Об’єднані Арабські Емірати, Катар чи Туреччину. Їх тепер вимагають здавати в багажні відділення літаків, для яких речі проходять суворіший контроль, ніж ручний багаж.

У США кажуть, що мають дані про плани екстремістського угруповання «Ісламська держава» влаштовувати вибухи на борту пасажирських літаків, які прямують до США, з використанням вибухових пристроїв, замаскованих у персональних комп’ютерах-ноутбуках та інших електронних пристроях більшого розміру, ніж звичайні смартфони.

XS
SM
MD
LG