Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея знову випробувала балістичну ракету


Лідер КНДР Кім Чен Ин та військові радіють одному із запусків балістичної ракети (фото архівне)
Лідер КНДР Кім Чен Ин та військові радіють одному із запусків балістичної ракети (фото архівне)

Північна Корея знову посилила напруженість на Корейському півострові, здійснивши пуск, як вважають, балістичної ракети малої дальності.

Військові Південної Кореї і Японії 29 травня підтвердили, що Пхеньян запустив снаряд з аеродрому Вонсан.

Тихоокеанське командування збройних сил США повідомило, що виявило і відстежило запуск балістичної ракети ближнього радіусу дії. Посадовці Білого дому повідомили, що президент Дональд Дональд Трамп поінформований про запуск.

У Тихоокеанському командуванні США заявили, що надалі підтримують важливість «безпеки союзників в Республіці Корея і Японії». В заяві відомства йдеться, що запуск не загрожує Сполученим Штатам.

Президент Південної Кореї Мун Дже Ін скликав засідання Ради національної безпеки для обговорення запуску.

Японія заявила, що рішуче засуджує запуск ракети, що, як виглядає, впала в її територіальних водах. Втім жодних повідомлень про збитки немає.

Прем’єр-міністр Японії Абе Сіндзо заявив, що його країна разом зі Сполученими Штатами розглядає конкретну відповідь на запуск і що він підтримує контакти з керівництвом Південної Кореї з цього приводу.

Офіційних коментарів від державних ЗМІ Північної Кореї про запуск немає.

За останні півтора року КНДР здійснив два атомних випробування і десятки запусків балістичних ракет, намагаючись створити ракету, здатну доставити ядерну боєголовку на материк США.

Організація Об’єднаних Націй заборонила ядерну програму і ракетні випробування, однак Пхеньян заявив, що вони необхідні для протидії агресії США.

XS
SM
MD
LG