Доступність посилання

ТОП новини

«Левада-центр»: дві третини росіян хочуть бачити Путіна президентом після 2018 року


Володимир Путін
Володимир Путін

Більше ніж половина росіян (66%) хотіли б бачити Володимира Путіна на посаді президента Росії по закінченні його нинішнього терміну, після виборів 2018 року, свідчать дані опитування російського «Левада-центру».

Згідно з опитуванням, цей показник зріс у порівнянні з 2016 роком – тоді таких було 60%.

Кожен п’ятий опитаний (20%) цього б не хотів. Не змогли відповісти 14% учасників опитування.

Згідно з нинішнім опитуванням, 82 відсотки виборців, із тих, хто готовий голосувати, заявили, що проголосували б за Володимира Путіна на президентських виборах, якби вони відбулися найближчим часом.

Згідно з результатами опитування, шість відсотків проголосували б за лідера ЛДПР Володимира Жириновського, три відсотки за лідера КПРФ Геннадія Зюганова, а два – за опозиціонера Олексія Навального.

За рік до минулих виборів електоральний рейтинг Путіна становив 68 відсотків, а напередодні виборів 2008 року – 43 відсотки.

4 травня прокремлівський Всеросійський центр дослідження громадської думки, відомий за російським скороченням ВЦІОМ, опублікував результати опитування, згідно з яким роботу Путіна на посаді президента Росії позитивно оцінюють 81 відсоток росіян – на 4 відсотки менше, ніж на початку 2017 року.

Вибори президента Росії пройдуть у березні 2018 року.

Опитування проведене 19-22 травня 2017 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старших у 137 населених пунктах 48 регіонів Росії.

XS
SM
MD
LG