Доступність посилання

ТОП новини

Президент Франції звинуватив RT, Sputnik у пропаганді й поширенні фейків


Емманюель Макрон (п) і Володимир Путін після зустрічі у палаці Версаль під Парижем, Франція, 29 травня 2017 року
Емманюель Макрон (п) і Володимир Путін після зустрічі у палаці Версаль під Парижем, Франція, 29 травня 2017 року

Президент Франції Емманюель Макрон звинуватив російські фінансовані державою ЗМІ RT і Sputnik у поширенні «фейкових» новин і пропаганди проти нього під час президентської кампанії у Франції.

Під час прес-конференції 29 травня з президентом Росії Володимиром Путіним, який перебуває у Франції з візитом, Макрон заявив, що ці агентства були «органами впливу і пропаганди» і «поводилися як урядові структури».

Путін 29 травня заперечив, що Москва втручалася в президентські вибори у Франції.

«Щодо втручання, уявного втручання у чиїсь вибори, то це питання ми не обговорювали, і пан президент ніякого інтересу до цього не виявив. А з мого боку що обговорювати: я вважаю, що предмету не існує», – сказав Путін.

Сьогоднішня зустріч була першою між Путіним і Макроном, який 7 травня на виборах президента у Франції переміг лідерку правих Марін Ле Пен, яка в березні їздила у Москву на зустріч із Путіним.

Після першого туру виборів у Франції Макрон обвинувачував Росію у втручанні в його кампанію через кібернапади й відмовлявся надати акредитацію російським медіа RT і Sputnik, звинувативши їх у публікації фейкових новин.

Москва відкидала обвинувачення у втручанні у вибори, як раніше вже робила зі схожими звинуваченнями з боку Берліна і Вашингтона.

Незадовго до виборів, 24 березня, російський лідер приймав у Кремлі суперницю Макрона Марін Ле Пен, яка закликала до зняття санкцій ЄС із Росії, запроваджених у відповідь на анексію Криму.

XS
SM
MD
LG