Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії оштрафував затриманих на акції на захист чеченських геїв


Активістів затримали на акції в Москві 11 травня
Активістів затримали на акції в Москві 11 травня

У столиці Росії Москві суд оштрафував активістів, затриманих на акції на захист чеченських геїв. Олександру Алексєєву і Нікіту Сафронова визнали винними в порушенні правил проведення мітингу і зобов’язали виплатити по 10 тисяч рублів (Близько 170 доларів).

Суд у справах ще двох затриманих на акції – Марини Дедалес і Валентини Дехтяренко – перенесли на 21 червня, повідомляє правозахисний проект «ОВД-Инфо».

Акція на захист чеченських геїв пройшла в Москві 11 травня. Поліція затримала п'ятьох активістів – вони несли в Генпрокуратуру коробки з роздрукованими онлайн-петиціями з вимогою розслідувати вбивства гомосексуалів. Всього ці петиції підписали близько двох мільйонів людей.

Розслідування про вбивства геїв у російському регіоні Чечні в квітні опублікувала «Нова газета». За даними організації Human Rights Watch, до злочинів може бути причетна чеченська влада.

Країни Заходу закликали Кремль розслідувати вбивства гомосексуалів. 29 травня це питання обговорювали на зустрічі у Версалі під Парижем президенти Франції і Росії Емманюель Макрон і Володимир Путін.

XS
SM
MD
LG