Доступність посилання

ТОП новини

Президент Еквадору назвав Ассанжа «хакером», але в притулку не відмовляє


Джуліан Ассанж на балконі посольства Еквадору в Лондоні (фото архівне)
Джуліан Ассанж на балконі посольства Еквадору в Лондоні (фото архівне)

Новий президент Еквадору Ленін Морено назвав засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа «хакером», який тим не менше може продовжувати користуватися притулком в посольстві Лондона в Еквадорі.

«Ассанж – хакер. Це те, що ми відкидаємо (хакерство – ред.), і я особисто відкидаю», – сказав Морено, який попередив Ассанжа під час президентської кампанії, щоб він «стояв осторонь» політики Еквадору. – Але я поважаю ситуацію, в якій він опинився».

Морено, який вступив на посаду цього місяця більш критичний до Ассанжа, ніж його попередник Рафаель Корреа.

Нещодавно шведські прокурори відмовилися від обвинувачення у зґвалтуванні проти Ассанжа і зняли європейський ордер на його арешт, що став причиною його апеляції на отримання притулку.

Ассанж неодноразово стверджував, що не винен і, що його екстрадиція до Швеції призвела б до передачі США, де його могли б засудити за публікацію тисяч конфіденційних військових і дипломатичних документів.

Однак британська поліція заявила, що все ще має намір заарештувати Ассанжа, якщо він покине Лондонське посольство після того, як порушив умови свого випробувального терміну в Великобританії в 2012 році, коли знайшов притулок в будівлі дипмісії.

XS
SM
MD
LG