Доступність посилання

ТОП новини

МЗС і консульська служба готуються до порушень правил «безвізу» українцями – Кислиця


У МЗС України не виключають збільшення кількості порушників правил безвізового перебування в ЄС серед громадян України і готуються до цього, повідомив в коментарі Радіо Свобода заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

«Сподіваюся, що йтиметься не про мільйони людей, які будуть його («безвіз» – ред.) порушувати, а скоріше йдеться про мільйони людей, які будуть ним користуватися. Але навіть статистично і механічно зросте кількість людей, які будуть, на жаль, порушувати правила безвізового перебування, і до цього готуються МЗС та консульська служба», – сказав Кислиця.

За його словами, Київ працюватиме з європейськими партнерами у питанні запобігання порушенням при в’їзді на територію ЄС.

Крім того, зазначив Кислиця, дія «безвізу» буде орієнтиром для дотримання європейських норм не лише для пересічних українців, а й для політиків.

«Для політиків це і надалі залишатиметься тим запобіжником, який не дозволить, щоб стався регрес у вже досягнутому і дозволить примусити певні політичні сили, в тому числі в парламенті, або передусім в парламенті, продовжити ухвалення необхідних рішень», – додав дипломат.

Із 11 червня для громадян України запроваджується безвізовий режим з ЄС. Це стало можливим після того, як Рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Через кілька днів по тому відбулася церемонія підписання цього рішення.

Угода про лібералізацію візового режиму поширюватиметься на всі країни ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також діятиме в країнах шенгенського простору, що не входять у ЄС: Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії. Для безвізових поїздок громадянам України необхідно отримати біометричний паспорт.

XS
SM
MD
LG