Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: Курченку направили підозру в створенні злочинної організації і легалізації доходів


За даними СБУ, Сергій Курченко переховується в Росії
За даними СБУ, Сергій Курченко переховується в Росії

Прокуратура Одеської області 30 травня погодила і надіслала українському бізнесменові, наближеному до колишнього президента України Віктора Януковича, Сергієві Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

«Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації й ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів у так званій «злочинній схемі Курченка», – йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

За повідомленням, повідомлення про підозру склали ще одному фігуранту справу, підозрюваному причетності до оборудок з паливом.

За даними слідства, вказані особи перебувають за межами України, у зв’язку з чим їх оголосили у розшук.

Загалом у кримінальному провадженні, за даними ГПУ, статус підозрюваних й обвинувачених мають 19 осіб. «Серед них колишні керівники ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали судозаходи до морських портів з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства», – повідомляє прокуратура.

Генпрокуратура України визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, якого зараховують до близького оточення колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Рішеннями судів в Україні на майно Сергія Курченка накладено арешт, а щодо нього самого винесено рішення про заочне засудження. За даними СБУ, Курченко переховується в Росії.

XS
SM
MD
LG