Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: на Донбасі сьогодні військовий загинув, ще двоє поранені


У штабі АТО заявляють, що у зоні бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, ще двоє поранені.

Як повідомляє прес-служба відомства,сьогодні підтримувані Росією бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, зокрема, використовуючи артилерійське озброєння.

За даними штабу, на приморськомунапрямку зафіксовано найбільше порушень режиму тиші – сепаратисти застосували ствольну артилерію калібру 122 міліметрів, 120-міліметрові міномети та озброєння БМП позиції Збройних сил України біля Новотроїцького,також були обстріли біля Красногорівки, Мар’їнки й Богданівки.

У штабі зазначають, що біля селища Новолуганське по одному з пунктів ЗСУ сепаратисти випустили понад два десятки 120-міліметрових мін.

Крім того, сьогодні бойовики не припили обстріли у південному та східному передмістях Авдіївки, вони використовували 82-міліметрові міномети, гранатомети і стрілецьку зброю, додають у штабі.

Бойовики натомість звинувачують українських військових в обстрілах. За даними донецьких бойовиків, були обстріли позицій біля Ясинуватої і Докучаєвська. В угрупованні «ЛНР» теж заявляють про обстріли своїх позицій минулої доби і стверджують, що ЗСУ минулої доби сім разів порушили режим тиші.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, що мало почати діяти з 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG