Доступність посилання

ТОП новини

Навальний: мета позову Усманова – видалення фільму «Він вам не Дімон»


Алішер Усманов
Алішер Усманов

Російський опозиціонер Олексій Навальний на слуханнях в Люблінському суді Москви назвав метою процесу за позовом мільярдера Алішера Усманова видалення фільму-розслідування «Він вам не Дімон» про прем’єра Росії Дмитра Медведєва.

Як заявив Навальний, бізнесмен, виконуючи доручення вищих посадових осіб Росії, намагається переключити всю увагу з корупції в країні на себе. Засідання за позовом Усманова проти Навального продовжиться 31 травня.

Усманов подав до суду на Олексія Навального у зв’язку з публікацією Фонду боротьби з корупцією, в якій бізнесмена звинувачують у дачі хабара голові уряду Росії Дмитру Медведєву. 30 травня в суді почався розгляд позову. Сам Усманов на слухання не з’явився. У ході сьогоднішнього засідання суддя відхилила всі клопотання юристів ФБК. Зокрема, суд відмовився викликати на допит самого Медведєва, а також долучити до справи відомості про те, що Усманов втручався в редакційну політику видання «Коммерсант».

Навальний звинуватив суд у порушенні «принципів змагальності процесу». Він знову заявив про фінансові махінації Усманова. Опозиціонер зазначив, що всі докази причетності бізнесмена до корупції, шахрайства та інших злочинів є у відкритому доступі. Політик попросив суд відмовити в задоволенні пред'явленого йому позову.

У березні 2017 року ФБК опублікував розслідування про елітну нерухомість Дмитра Медведєва. У публікації, зокрема, стверджується, що Усманов як хабар передав підконтрольним голові уряду Росії структурам садибу вартістю близько 5 мільярдів рублів. 26 березня по всій Росії пройшли антикорупційні акції протесту. Фільм-розслідування «Він вам не Дімон» набрав на YouTube більше ніж 20 мільйонів переглядів.

Усманов у травні у відповідь на публікацію ФБК записав два відеозвернення до Навального. Бізнесмен назвав опозиціонера «карним злочинцем», «неуком» і «невдалим бізнесменом» і зажадав вибачень. По суті на пред'явлені звинувачення Усманов не відповів.

XS
SM
MD
LG