Доступність посилання

ТОП новини

Держпродспоживслужба: у Херсоні зафіксований випадок ботулізму


У Держпродспоживслужбі заявляють про лабораторно підтверджений випадок ботулізму у Херсоні.

Як повідомляє прес-служба відомства, ботулізм зареєстрований в жінки 1986 року народження.

«Зі слів чоловіка постраждалої 23 травня подружжя придбало карася в’яленого в одному зсупермаркетів. На наступний день стан здоров’я жінки погіршився, зранку 26 травня каретою швидкої допомоги вона була госпіталізована до лікарні. На сьогодні постраждала продовжує лікування в реанімаційному відділені», – йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що 30 травня повідомили операторів ринку, які здійснюють обіг харчових продуктів (супермаркети, оптові бази, агропродовольчі ринки) про випадки захворювання на ботулізм у Києві й Херсоні, пов’язаних з вживанням у їжу риби, придбаної у супермаркетах.

Напередодні Держпродспоживслужба повідомила про зареєстровані 3 випадки захворювання на ботулізм у Києві, у тому числі один з летальним результатом через вживання в’яленої риби, купленої в супермаркеті.
У Києві з 29 травня запровадили тимчасову заборону на продаж в’яленої риби.

Ботулізм – це гостра інфекційна хвороба зараз зустрічається рідко, але може мати летальні наслідки. Її збудником є бактерії, які містяться у їжі та виділяють токсини, що призводять до нервового паралічу.

XS
SM
MD
LG