Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром»: Україна наклала арешт на акції підприємства «Газтранзит»


Міністерство юстиції України наклало арешт на акції підприємства «Газтранзит», що належать російській компанії «Газпром», арешт накладений у рамках антимонопольної справи. Про це заявляють у російській компанії.

У «Газпромі» повідомляють про отримання постанови, у якій йдеться про відкриття виконавчого провадження на суму понад 189 мільярдів гривень... і накладення арешту на акції компанії «Газтранзит».
«Газпрому» належить 40 відсотків акцій «Газтранзит».

У Міністерстві юстиції України про це поки що не повідомляють, але раніше заявляли, що працюють над пошуком активів російської компанії «Газпрому» з метою примусового стягнення з неї 172 мільярди гривень штрафу.

Державна виконавча служба відкрила провадження щодо стягнення штрафу Антимонопольного комітету з «Газпрому».

Вищий господарський суд України 16 травня відхилив касацію «Газпром» на рішення про стягнення штрафу в розмірі майже 172 мільярди гривень.

У січні 2016 року Антимонопольний комітет України оштрафував російський «Газпром» на 86 мільярдів гривень за «зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему».

Термін виконання цього рішення закінчився, компанія «Газпром» оскаржила його, але суди відмовили російській компанії у задоволенні скарги. Згодом в Антимонопольному комітеті України заявили, що від «Газпрому» вимагають сумарно майже 172 мільярди гривень, зокрема штраф і пеню за його несвоєчасну сплату.

Російська компанія «Газпром» заперечувала звинувачення у зловживанні монопольним становищем на ринку транзиту природного газу. У «Газпромі» назвали рішення АМКУ «нічим іншим, як спробою вчинити тиск» на російську компанію, і пообіцяли «захищати свої права й інтереси всіма можливими з правового погляду методами».

XS
SM
MD
LG