Доступність посилання

ТОП новини

Суд в анексованому Криму призначив засідання у справі Умерова на 7 червня


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

У підконтрольному Кремлю Сімферопольському районному суді відбулося попереднє засідання у кримінальній справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова, наступне засідання призначене на 7 червня.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії, суд відмовив Умерову в перенесенні дати попереднього засідання в зв’язку з відсутністю одного з адвокатів – Еміля Курбедінова, також не мав можливості долучитися до справи адвокат Марк Фейгін.

Після цього суддя відхилив клопотання про закриття кримінальної справи і про виключення з матеріалів кримінальної справи протоколу про допит адвоката Миколи Полозова як отриманого з порушенням законодавства.

У травні 2016 року екс-прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм.

Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, тримання в психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова викликало громадський і міжнародний резонанс.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров вважає переслідування Ільмі Умерова частиною кампанії гонінь і утисків кримськотатарського народу в анексованому Росією Криму.

Згідно з відомостями, представленими на офіційному сайті підконтрольного Кремлю Сімферопольського районного суду, кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова два дні тому було передали для вивчення судді Андрію Кулішову.

За інформацією, розміщеною на сайті «Миротворець», Андрій Кулішов розшукується правоохоронними органами України за порушення присяги судді та підозрюється за статтею 111 Кримінального кодексу України («державна зрада»). При цьому в списку звільнених кримських суддів Вищою радою правосуддя України суддя Андрій Кулішов не значиться.

XS
SM
MD
LG