Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд зобов’язав Навального видалити фільм про Медведєва


Олексій Навальний у суді, 30 травня 2017 року
Олексій Навальний у суді, 30 травня 2017 року

У Росії Люблінський суд Москви задовольнив позов російського мільярдера Алішера Усманова до опозиційного політика Олексію Навального і зобов’язав засновника Фонду боротьби з корупцією (ФБК) видалити фільм «Він вам не Дімон», в якому бізнесмена звинувачують у дачі хабара.

Як повідомляє кореспондент російського бюро Радіо Свобода, опозиціонер у суді заявив, що ФБК не збирається видаляти фільм, і знову звинуватив Усманова в корупції.

У ході дебатів сторін суддя двічі відмовила юристам ФБК, які вимагали повернутися до стадії дослідження доказів. При цьому адвокат Усманова дорікнув Навального в тому, що той не надав достатньо фактів, що свідчать про причетність мільярдера до корупції.

Розгляд позову почався напередодні. Суддя відхилила всі клопотання захисту Навального, включаючи прохання витребувати дані з Росреєстру і викликати як свідка главу російського уряду Дмитра Медведєва. Після цього засновник ФБК звинуватив суд в порушенні «принципів змагальності процесу».

Алішер Усманов подав до суду на Навального в зв’язку з публікацією фільму-розслідування, в якому стверджується, що бізнесмен як хабар передав підконтрольним Медведєву структурам садибу вартістю близько 5 мільярдів рублів. Сам мільярдер на засідання не з'явився. Раніше він опублікував відеозвернення до Навальному, в яких зажадав від опозиціонера вибачень.

XS
SM
MD
LG