Доступність посилання

ТОП новини

Сенатор США Букер: дії Росії у США і Європі неприйнятні


Це боротьба не лише України – це трансатлантична битва – сенатор США Букер
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Це боротьба не лише України – це трансатлантична битва – сенатор США Букер

Сенатор США Корі Букер (Демократична партія, Нью-Джерзі) називає неприйнятними дії Росії щодо України, її ймовірне втручання у вибори у США і політичне життя Євросоюзу. Про це сенатор сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми бачимо вражаючу російську агресію, гібридну війну. Росія намагається дестабілізувати не лише Україну, але й усю Європу. Ми бачимо російську агресію щодо наших виборів, у США, бачимо її щодо виборів у Франції, щодо Латвії, Литви, Естонії – всюди. Але зосереджена вона тут, в Україні», – зазначив він.

«Для мене як американця це – боротьба не лише України, це трансатлантична битва. Тож я – за політику, яка підтримувала б українців у їхній боротьбі за вищі цілі – свободу і демократію», – додав американський сенатор, який є членом Комітету Сенату з закордонних справ.

На думку Корі Букера, Росія «не просто намагається атакувати Україну чи США – Росія намагається підірвати демократію, вільні нації». «Росія намагається посварити як окремих лідерів, так і цілі народи. Це неприйнятно», – сказав він.

У США нині триває розслідування щодо ймовірного втручання Росії у президентську кампанію 2016 року. Росія таке втручання спростовує. Розслідування і його ініціаторів критикує зокрема й президент США Дональд Трамп, який заперечує зв’язки з Росією.

Кандидат на президента від Демократично партії Гілларі Клінтон вважає, що метою ймовірного втручання Росії у кампанію було посприяти перемозі Дональда Трампа, і якби не це втручання, вона перемогла б.

Повний текст і відео інтерв’ю з сенатором чекайте на сайті Радіо Свобода незабаром.

XS
SM
MD
LG